Wandelen

La balade du Tumulus

"Wij nodigen u hier uit voor een grote reis door de tijd. Langs de hele wandeling zijn sporen van het bestaan van een Romeins militair kamp te vinden, van het kortstondige graafschap Avernas, van de monnikenhoeve van de abdij Saint-Laurent, van de oude priorij Notre-Dame, van de grote boerderijen uit de 18e en 19e eeuw, maar ook van de moderne wereld van de TGV, de snelweg, het nieuwe aquacentrum Plopsaqua, het ULM-luchtvaartterrein en de telecommunicatie-antenne."

Fietsknooppunten

Knooppunten 23 en 24

Zin om te fietsen of gewoon onze prachtige landschappen te ontdekken? De wegen en paden van het knooppuntennetwerk voor fietstoerisme van de provincie Luik zijn veilig en aangenaam. Ze zijn ideaal om tijdens een fietstocht de toeristische troeven van onze streek te ontdekken. Ons netwerk sluit aan op de rest van Wallonië en de aangrenzende landen en regio’s (Duitsland, Groothertogdom Luxemburg, Nederland, Vlaanderen) en is gebaseerd op het RAVeL. Het is geschikt om fietstochten op maat samen te stellen voor:  gezinnen, sportievelingen of recreatieve fietsers.

Plopsaqua

Laat je betoveren door het nieuwste waterpretpark van Plopsa: Plopsaqua Landen-Hannuit! Ben jij klaar voor een dag vol waterpret, glijbanen en onvergetelijke avonturen? Zet je dan schrap, want Maya de Bij en Bumba staan al te popelen om je mee te nemen op een avontuurlijke tocht doorheen hun magische bloemen- en circuswereld. Laat je verbeelding spreken in het reusachtige zwemparadijs met bubbelbaden, waterkanonnen, acht spetterende glijbanen, een sauna, een peuterbad, een buitenbad, een ligweide, een playhouse met verschillende watereffecten en een wonderlijke Wild River, die zowel indoor als outdoor te vinden is. Op een zomerse dag kun je je volledig uitleven in de Buitenwaterspeeltuin, een gigantisch outdoor speelparadijs waar je heerlijk kan afkoelen. Gegarandeerd een onvergetelijke beleving voor iedere bezoeker.

In ons assortiment vind je enkele lekkere ijsjes met de studio 100 figuurtjes terug. Bumba, K3 en Maya de Bij staan te popelen om met jou op avontuur te vertrekken. Deze lekker ijsjes worden met tagatose gemaakt in plaats van met de klassieke suiker. Dat zijn minder calorieën voor even veel plezier!